DJ-UTBILDNING FÖR DIG MED HÖGA KRAV

Under denna kurs kommer du att lära dig alla grunderna du behöver för att börja din resa mot att bli en riktigt duktig DJ. Att jobba som DJ är mycket mer än att bara mixa ihop två låtar. Vi kommer prata mycket om att kunna läsa av vad publiken vill ha, hur man hittar musik och självklart hur du ska använda all teknisk utrustning.

Vid kursstart får du som elev vårt kompendium, ett USB minne och olika Svenska DJ-Skolan produkter. Lärare och övriga ansvariga kommer att finnas på plats och svara på alla tänkbara frågor samt vägleda dig under utbildningens gång.

Kursen är framtagen av en mängd DJs och vi har många kvitton på att denna kursen är bra att ha i ryggen när man sedan kommer ut och söker jobb inom musikbranchen.

 

 

PROFESSIONALISM

För att vara bra förberedd måste du veta: Vad som förväntas av dig? Vilken musik borde du fylla ditt case med? Har någon spelat innan dig under kvällen? Hur länge förväntas du spela? Är du där för att göra ett uppvärmnings set? spelar du sena timmen, eller spelar du under Primetime? Du måste också utveckla dina egna rutiner för en så lyckad spelnings som möjligt: Hur organiserar du ditt case bäst? Vad är din egen rutin inför alla sorters spelningar när det kommer till allt mellan privata fester och en rutinmässig sextimmars spelning på stället du är bokad en gång i veckan?

 

STUDIEBESÖK & GÄSTFÖRELÄSARE

För att skapa en så bra grund som möjligt så brukar vi besöka en studio där ni får en lätt inblick i hur det kan se ut när man producerar musik.

När det är möjligt brukar även lärare från våra andra kurser komma och föreläsa och ge tips på hur man kan gå vidare i sitt DJande efter avslutad utbildning.

Studiebesök och gästföreläsare kan variera beroende på stad/land.

 

PROV & MÖJLIGHETEN TILL JOBB EFTER UTBILDNINGEN

Vi avslutar kursen med 3 st delprov. Ett teoretiskt prov, ett praktiskt prov och till sist den fantastiska uppspelningen. Uppspelning innebär att du får 20 minuter i ett DJ-bås på en av Göteborgs nattklubbar. Känslan och kicken som man får där är helt omöjlig att beskriva. Man måste uppleva den!

Då vi dessutom samarbetar med företaget EBBA DJ’s som idag distribuerar DJs till Göteborgs nattklubbar, med omnejd, och med cirka 120 bokningar i månaden kommer vi kunna erbjuda jobb till dem av våra elever som går ut med hösta möjliga betyg.

 

MÖJLIGHET TILL DELBETALNING

Vi samarbetar med Svea ekonomi som gör det möjligt att delbetala sin kursavgift upp till 24 månader. Väljer du en avbetalningsplan på 12 månader är det dessutom helt räntefritt.